“ Biyolojik dokuların dielektrik özelliklerine göre sınıflandırılması”

17.10.2019 tarihinde Arş. Gör. Cemanur Aydınalp tarafından yapılan "Biyolojik Dokuların Dielektrik Özelliklerine Göre Sınıflandırılması" etkinliğinde, açık-uçlu eş eksenli prob yöntemiyle biyolojik dokuların elektriksel geçirgenliğine göre sınıflandırılması konuşulmuştur. Bu konu başlığı altında İstanbul Teknik Üniversitesi biyoelektromanyetik laboratuvarında gerçekleştirlen araştırılmalar paylaşılmıştır. En önemli çalışmalardan biri Arş. Gör. Cemanur Aydınalp'in doktora tez danışmanı olan İTÜ bünyesinde çalışan Dr. Öğr. Üyesi Tuba Yılmaz Abdolsaheb yürütücülüğünü gerçekleştirdiği, Avrupa Birliği 2016 Marie Sklodowska Curie – Bireysel Burslar kapsamında desteklenen MIDxPRO isimli proje ile meme kanserinin tedavisi ve teşhisi sırasında kullanılabilecek kanserli olan ve kansersiz doku arasında ayrım yapabilen elektromanyetik temelli cihaz geliştirilmesi oldu.