Staj Ödev GÜNCEL!!15.06.2020

• Staj defterlerinde firma bilgileri ve imza kısımları boş kalacaktır.
  • Staj I  için Staj I başlığının altındaki 10 adet konudan 3 adet konu seçerek staj defterini oluşturunuz.
  • Staj II için Staj II başlığının altındaki 10 adet konudan 3 adet konu seçerek staj defterini oluşturunuz.
  • Hangi 3 soruyu seçtiğinizi staj defterinin içinde belirtiniz.
  • Staj I ve Staj II, her ikisi için Staj I ve Staj II   başlıklarının altındaki 10’ar adet konudan 3’er adet konu seçerek her iki staj için birer defter (toplamda 2 defter) oluşturunuz.
  • Her defter en az 20 sayfadan oluşacak. Defter el yazısı ile yazılacak. Sadece staj kapak sayfası ve deftere eklenecek resimler bilgisayar çıktısı olabilir. Staj kapağını Staj I veya Staj II olarak seçiniz.
  • Staj I ve Staj II defterleri en geç 10.Temmuz.2020 tarihinde bölüme ulaşmış olması gerekmektedir. Defterinizi kargo ile gönderecekseniz 10.Temmuz.2020 tarihinde “Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanlığı Özel Kaleminde” olacak şekilde önceden gönderiniz. Staj defterinin ulaşmaması durumu için her öğrenci kargodan muhakkak takip numarasını alması ve kargosunu takip etmesi gerekmektedir. Aksilik durumunda mesuliyet öğrenciye aittir.
  • Staj defteri ciltli veya spiralli olabilir.

Staj I

1.     Topraklamanın yüksek gerilim ve orta gerilimdeki önemi ve kullanılan metotların araştırılması

2.     Bina tipi ve direk tipi trafoların özelliklerinin detaylı araştırılması

3.     Akım trafosu ve gerilim trafolarının ve koruma rölelerinin araştırılması

4.     Yüksek gerilim ve orta gerilimler için üretilen havai hat iletkenlerinin ve yer altı kablolarının çeşitlerinin araştırılması

5.     İç aydınlatmada kullanılan sıva altı, sıva üstü ve yer altı kablolarını araştırılması

6.     Çevre ve sokak aydınlatmalarında kullanılan armatür ve lamba bağlantılarının araştırılması.

7.     Zil, numarator, kapı otomatiği gibi zayıf akım uygulamalarının araştırılması.

8.     Sigorta, şalter çeşitlerinin ve uygulama biçimlerinin araştırılması.

9.     Senkron ve asekron generatörlerin ve motorların çalışma biçiminin, yol verme yöntemlerinin ve kontrolünün araştırılması

10.  Bobinaj sarım şekilleri, olası arıza şekilleri ve arızanın giderilme yöntemlerinin araştırılması.

Staj II

1.     Sayısal ve analog kart tasarım yöntemlerinin araştırılması.

2.     Baskı devre hazırlamada  kullanılan paket programların çeşitleri ve detaylı araştırılması

3.     Baskı devre için gerekli devre elemanlarının kataloglardan bulup malzeme listesi oluşturabilmesi üzerine araştırma.

4.     Olası arıza durumunda kartın incelenip arızanın tesbit yöntemleri ve arızanın giderilmesinin araştırılması.

5.     Analog ve sayısal haberleşme sistemlerinin araştırılması,

6.     Uydu haberleşmesi, cep telefonlarının haberleşmesinde kullanılan fiber optik kablo ve radyo link sistemleri araştırılması

7.     Anten çesitleri ve kullanım alanlarının araştırılması

8.     Sayısal ve analog filtrelerin çeşitleri ve kullanım alanlarının araştırılması