Gıda Mühendisliği Yaz Stajı

Öğrencilerin ödevde aşağıda verilen başlıklara yanıt vermeleri gerekmektedir:

1.      Süt ve süt ürünleri teknolojisi
2.      Et ve et ürünleri teknolojisi
3.        Makarna tarihçesi hakkında kısa bilgi veriniz.
4.        Makarna üretim sürecini (proses) detaylı olarak yazınız ve üretim şemasını çiziniz.
5.        Makarna üretiminde kullanılacak buğdaylara uygulanan analizleri kısaca yazınız ve her bir analizin önemini kısaca açıklayınız.
6.        Makarna üretim sürecinde kalite yönetimi nasıl yürütülmektedir, özellikle ISO-22000 ve HACCP makarna üretiminde nasıl uygulanmaktadır,  açıklayınız.
7.        Kalite yönetiminde düzeltici önleyici faaliyet nedir, açıklayınız.
8.        Üretimde verimliliği artırmaya yönelik neler yapılabilir veya yapılmaktadır, inceleyiniz. Örneğin, OEE (Overall Equipment Efficiency) Toplam ekipman verimliliği gibi.
9.        Gece vardiyasında, sorumlu olduğunuz üretim hattında makarna paketlerine son kullanma tarihi olarak 30 Şubat 2021 tarihi vurulduğunu fark ettiniz ve bu hatanın yaklaşık 20 koli üründe yapıldığını tespit ettiniz. Bu durumda nasıl bir yol izlemelisiniz?
 

 not*** Diğer tüm sorularınız için danışman hocalarınız ve bölüm hocalarınız ile iletişime geçebilirsiniz

                                                                                                    

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2020