Elazığ Depremi, Sebep ve Sonuçları

Dr. Osman Hansu tarafından 04.04.2022 tarihinde Mühendislik Mimarlık Fakültesi Amfisinde “Elazığ Depremi, Sebep ve Sonuçları” isimli bir sunum gerçekleştirilmiştir. Dr Hansu, 2020 Elazığ depremi, 24 Ocak 2020 tarihinde yerel saatle 20.55'te Türkiye'nin Elazığ ilinde meydana geldiğini ve başta Elazığ ve Malatya olmak üzere tüm Doğu Anadolu bölgesini etkisi altına alan merkez üssü Elazığ'nın Sivrice ilçesine bağlı Çevrimtaş köyü olan ve yaklaşık 22 saniye kadar süren deprem olduğunu söyledi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6,5 Mw, USGS ise 6,7 Mw olarak açıkladılar. Elazığ depreminde bizzat kendisi yapısal hasarların tespit çalışmalarında görev almıştır. Depremde meydana gelen yapısal hasarların sebeplerini, kendisi tarafından çekilen fotoğraflar destekleyerek açıklamalarda bulunmuştur. Bununla birlikte depremin Büyüklüğü, Şiddeti ve enerjisi kavramlarının biribirinden farkını açıklamıştır.